Uncategorized

Sisteme antiefractie pentru rulouri exterioare si rolul lor

blog1 rotated

Unul dintre rolurile cele mai importante ale rulourilor exterioare Victoria este cel de antiefractie.Sistemele de antiefractie functioneaza prin blocarea covorului de lamele a ruloului in partea de jos prevenind astfel accesul neautorizat in locuinta dumneavoastra.
In functie de tipul actionarii ruloului se alege modalitatea recomandata de a securiza ruloul.

Rulourile actionate manual, cu snur sau panglica pot fi securizate prin:
- Bolturi manuale: Acestea sunt doua tije metalice in forma de L ce pot fi introduse in lamela finala (lamela de jos) a covorului.Inauntrul ghidajelor se dau doua gauri cu spiralul, pentru a permite accesul bolturilor.Practic, atunci cand ruloul este coborat, utilizatorul trebuie sa traga fiecare bolt in lateral, spre ghidaj.Odata ce bolturile au intrat in acea gaura din ghidaj, ruloul nu mai poate fi actionat nici din interior nici fortat din exterior pana ce aceste bolturi nu au fost retrase spre centrul ruloului.

blog1

Sistem de antiefractie cu bolturi manuale

- Bolturi automate : Acest sistem pentru rulouri antiefractie este similar cu sistemul de bolturi manuale doar ca nu este necesar ca utilizatorul sa traga manual bolturile.Acestea au un sistem complex de arcuri si fir metalic care va impinge tijele in gaurile din ghidaje, odata ce covorul de lamele este coborat.

blog2

Sistem antiefractie cu bolturi automate

- Incuietoare : Acest sistem pentru rulouri exterioare antiefractie foloseste acelasi principiu ca si cele anterioare insa prin rasucirea cheii in broasca vor fi actionate doua mecanisme care vor impinge doua tije metalice luni in interiorul ghidajelor.

blog3

Sistem antiefractie cu yala

Pentru rulourile electrice, sistemele de antiefractie functioneaza putin diferit, prin inlocuirea clemelor de prindere a covorului pe ax folosite in mod uzual cu unele rigide, cu arcuri pretensionate, ce unesc segmentele clemelor antiefractie.

blog4

Clema de prindere a covorului standard

blog5

Clema de prindere antiefractie

Mentiune : Actionarea electrica cu selector cu cheie pentru rulouri exterioare si usi garaj.Desi asigura un anumit grad de securitate prin ingradirea accesului la actionarea ruloului, selectorul nu inlocuieste sistemul de antiefractie cu cleme.Cele doua sunt complementare.

Pentru informatii suplimentare despre rulourile exterioare si alte produse, va invitam sa folositi pagina de contact.