Uncategorized

Rulou cu plasa

rulou-cu-plasa

Rulourile exterioare, denumite popular si jaluzele exterioare, sunt unele dintre cele mai modulare tipuri de produse de umbrire.Acestea pot fi configurate intr-o multitudine de moduri, de la sisteme antiefractie si actionare electrica cu telecomanda sau telefon, pana la banala plasa de tantari incorporata.

In functie de configuratia ferestrei dumneavoastra, rulou exterior poate fi configurat cu plasa pe toata suprafata, ca in imaginea de mai sus, sau doar pe o anumita portiune, astfel incat plasa tantari sa fie pozitionata doar pe suprafata geamului mobil, ca in imaginea de mai jos, sau pe laterale.

Rulou maro inchis cu plasa pe mijloc

Mecanismul de inchidere al plasei este format din doua profile de aluminiu, in forma de carlig, care se agata unul de celalalt, eliminand practic piesele din plastic ce pot ceda in timp, de la uzura sau caldura.

Rulou exterior profil agatare plasa 1
Rulou exterior profil agatare plasa 2

Pentru a completa mecanismul de functionare al plasei si pentru a creste durata de viata a acesteia, noi recomandam intotdeauna instalarea unei frane siliconice, aceasta avand rolul de a incetini viteza cu care plasa este trasa in caseta ruloului de catre arcul pretensionat.

Frana siliconica pentru rulou cu plasa

Un model mai putin cunoscut de rulou cu plasa este acela in care plasa de tantari nu este incorporata in caseta ruloului ci se instaleaza separat, in unele cazuri cu niste profile distantiere suplimentare.Cea mai comuna situatie este aceea in care se doreste o plasa de tantari la un rulou exterior pentru o usa, iar plasa incorporata nu este solutia cea mai potrivita.Desi configuratia de rulouri exterioare cu plase plisse au fost initial gandite pentru usi, in ultima vreme tot mai multi clienti doresc aceeasi configuratie si la ferestre, acestia preferand aspectul deosebit al plaselor rulou.

Rulou aplicat maro deschis cu plasa plisse

Un caz particular al rulourilor cu plasa, il reprezinta rulourile batante, ce permit ridicarea covorului de lamele, oferind astfel o aerisire net superioara rulourilor exterioare clasice.In acest caz, datorita necesitatii sectionarii ghidajelor, nu este posibila folosirea plasei incorporate, singura solutie fiind plasa tip plisse.

Rulou batant maro deschis cu plasa plisse

Pentru mai multe informatii legate de rulouri exterioare sau pentru oferte de pret, va invitam sa ne contactati la numerele de telefon afisate pe site-ul nostru, sau prin formularul de contact.